ازر دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال چیست؟ دنیای ارز دیجیتال را کسی نیست که نشناسد. بازار ارزهای دیجیتال فرصت‌های سرمایه‌گذاری زیادی را برای تریدرها و سرمایه گذاران به ارمغان آورده است. ارز دیجیتال مبحث تازه ای است و علم گسترده و عمیقی در آن شکل گرفته است. برای حضور و سرمایه گذاری و ترید در این بازار و استفاده از فرصت‌های معاملاتی آن، باید علم پایه‌ای و مقدماتی ارز دیجیتال را اموزش دید. آموزش ارز دیجیتال به دلیل پیچیدگی‌ها و گستردگی آن کار دشواری است. اما، هدف ما در این مقاله آموزش کلیات و جزییات ارزهای دیجیتال به زبان ساده است. در این مقاله در کنار توضیح مفاهیمی مانند «رمزارز»، «بلاک چین»، «قرارداد هوشمند»، «ماینینگ» و «استیکینگ»، به توضیح نحوه ترید و سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال می‌پردازیم. شما با مطالعه این مطلب به طور کامل با فرآیند خرید و فروش ارز دیجیتال آشنا خواهید شد

 اما این کلمه به ظاهر ساده دارای مفهوم و عمقی بسیار ژرف تر از آنست که عموم افراد به آن میاندیشند. تقریبا به دلیل کاربرد زیاد و مکرر این کلمه در دوران زندگی کمتر کسی است که به آن به دیدی عمیق نگریسته و فکر کرده است.

کلمه بازار در اذهان عمومی به محیطی با جغرافیای مشخص اطلاق میگردد که در آن مکان جغرافیایی 4 گروه افراد در رفت و آمد هستند:

تاریخچه ارزهای دیجیتال

در سال ۲۰۰۹، یک برنامه نویس کامپیوتر با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو، اولین ارز دیجیتال دنیا یعنی بیت کوین را اختراع کرد. ساتوشی مخترع فناوری بلاک چین نیز هست! فناوری که بستر فعالیت ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز را به وجود آورده است. درواقع ساتوشی مجموعه ای از ایده‌هایی مانند هش، ثبت جمعی و …رادرکناریکدیگراستفاده کردوایده ی بلاکچین راخلق نمود.

هدف از اختراع بلاک چین، ارائه یک راه حل برای «مشکل دوبار خرج کردن» در ارزهای دیجیتال بود، زیرا کپی کردن اطلاعات دیجیتال کار آسانی است. در جریان این نقص، دارنده یک سکه نقدی جایگزین آن را در یک جا صرف وازکد منحصر به فرد خود برای یک تراکنش در جای دیگر استفاده می کند. مانند این که کسی یک زمین را همزمان به دو نفر بفروشد

 اما این کلمه به ظاهر ساده دارای مفهوم و عمقی بسیار ژرف تر از آنست که عموم افراد به آن میاندیشند. تقریبا به دلیل کاربرد زیاد و مکرر این کلمه در دوران زندگی کمتر کسی است که به آن به دیدی عمیق نگریسته و فکر کرده است.

کلمه بازار در اذهان عمومی به محیطی با جغرافیای مشخص اطلاق میگردد که در آن مکان جغرافیایی 4 گروه افراد در رفت و آمد هستند:

ارز دیجیتال

انواع ارزهای دیجیتال

ارزهای دیجیتال به غیر از بیت کوین، به دو دسته آلت کوین‌ها و توکن‌ها تقسیم می‌شوند.

  • آلت کوین‌ها

آلت کوین‌ها هر کدام یک بلاک‌چین مخصوص به خودشان دارند و برخی از آنها از کدهای اولیه بیت کوین ساخته شده‌اند و در یک عبارت ساده فورک یا شاخه‌ای از بیت کوین هستند.

برخی دیگر از کوین‌ها مانند اتریوم بدون استفاده از کدهای بیت کوین، ایجاد شده‌اند و کاربردهای بیشتری به غیر از پول دیجیتال را دارا هستند.

  • توکن‌ها

توکن‌ها در فرآیند عرضه اولیه سکه یا همان ICOها به سرمایه‌گذاران داده شده‌اند. این توکن‌ها نیز کاربردهای خاص خود را دارند و به دو دسته توکن‌های اوراق بهادار و توکن‌های کاربردی تقسیم می‌شوند.

مشهورترین ارزهای دیجیتال

امروزه بیش از ۲۲۰۰ ارز دیجیتال در بازار وجود دارد که برخی از آنها دیگر کاربردی ندارند؛ اما برخی دیگر از ابتدای ورود به بازار ارز دیجیتال در رده‌های بالای جدول، ارزش خود را حفظ کرده‌اند. به طور کلی از مشهورترین ارزهای دیجیتال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • بیت کوین

بیت کوین قدیمی‌ترین و مشهورترین ارز دیجیتال است که همیشه در رتبه اول جدول قرار داشته و هیچ‌گاه جایگاه خود را از دست نداده است.

  • اتریوم

اتریوم از ابتدا با ایده‌های نوآورانه ظاهر شد و واحد آن اتر Ether نام دارد. از این ارز دیجیتال برای ساخت توکن استفاده می‌شود.

  • ریپل

ریپل یک پلتفرم لایه باز است و برای انجام تراکنش‌های سریع و ارزان طراحی شد. ریپل بر روی همکاری با بانک‌ها و همچنین توسعه سیستم پرداختی متمرکز است و کوین آن XRP نام دارد.

  • لایت کوین

این ارز دیجیتال نقره دیجیتال نام دارد و یکی از قدیمی‌ترین آلت کوین‌ها است. هدف این ارز دیجیتال، پرداخت‌های سریع‌تر است و یک شاخه از بیت کوین محسوب می‌شود.

  • بیت کوین کش

یکی دیگر از فورک‌ها و شاخه‌های بیت کوین، بیت کوین کش است که خود نیز به دو زنجیره ABC و SV تقسیم شده است. امروزه زنجیره ABC با نام بیت کوین کش فعال می‌باشد.

اموزشگاه بورس اسا

ارزهای دیجیتال چگونه کار می‌کنند؟

ارزهای دیجیتال برای اینکه بتوانند یک سیستم بدون نیاز به اعتماد و غیرمتمرکز ایجاد کنند، از تکنیک‌های رمزنگاری، تکنولوژی بلاک چین و مشوق‌های اقتصادی استفاده می‌کنند. مجموعه این تکنولوژی‌ها باعث می‌شود که افراد از سراسر دنیا بتوانند به عنوان عضوی از این شبکه فعالیت کرده و به ثبت و تایید تراکنش‌ها بپردازند. این افراد نیازی به اعتماد به یکدیگر ندارند و همه فعالیت‌های آن‌ها طبق پروتکل‌های از پیش تعیین شده انجام می‌شود. در صورتی که کاربری بخواهد خلاف این پروتکل عمل کند، جریمه می‌شود و برای فعالیت صادقانه نیز پاداش شبکه به کاربر داده می‌شود.

کیف پول ارز دیجیتال چیست ؟

کیف پول ارز دیجیتال برای تعریف هویت کاربران در شبکه و نسبت دادن دارایی‌ها به کاربران استفاده می‌شود. کیف پول ارز دیجیتال شامل یک کلید عمومی و یک کلید خصوصی است که به ترتیب به عنوان آدرس و رمز عبور استفاده می‌شود. کیف پول‌های دیجیتال اولیه تنها مختص یک ارز دیجیتال بودند اما امروزه بسیاری از کیف پول‌ها از تعداد زیادی شبکه بلاک چینی و توکن‌های آن‌ها پشتیانی می‌کنند. برای راه‌اندازی کیف پول نیاز به احراز هویت نیست و هر کاربر در شبکه بلاک چینی تنها به وسیله کلید عمومی و کلید خصوصی خود شناخته می‌شود.

در حالت کلی کیف پول دیجیتال را می‌توان به دو دسته کیف پول «گرم» (Hot) و کیف پول «سرد» (Cold) تقسیم کرد. کیف پول‌های گرم به اینترنت متصل هستند و به همین دلیل از امنیت بالایی برخوردار نیستند در مقابل، کیف پول‌های سرد به اینترنت متصل نیستند و کلید خصوصی کاربر را به صورت فیزیکی ذخیره می‌کنند. کیف پول‌های دسکتاپ، موبایل و تحت وب از نوع گرم و کیف پول‌های کاغذی و سخت‌افزاری از نوع سرد هستند. کیف پول‌های کاغذی خطرات گم شدن و از بین رفتن دارند و به همین دلیل کیف پول سخت‌افزاری امن‌ترین نوع کیف پول است.

به دلیل هزینه بالای تامین کیف پول سخت‌افزاری، بسیاری از سرمایه‌گذاران و تریدرهای خرد از کیف پول‌های موبایل و تحت وب برای نگهداری ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنند. کیف پول‌ها لزوما از نگهداری تمامی ارزها پشتیبانی نمی‌کنند. به همین دلیل ممکن است کاربران مجبور به استفاده از چندین کیف پول باشند. علاوه بر این، برخی از امکانات خاص در برخی از کیف پول‌ها وجود دارد. به عنوان مثال، استیک یکی ارز دیجیتال خاص ممکن است تنها با داشتن یک کیف پول خاص امکان‌پذیر باشد.

اموزشگاه بورس اسا

صرافی ارز دیجیتال چیست ؟

صرافی ارز دیجیتال محلی است که در آن خرید و فروش ارز دیجیتال انجام می‌شود. صرافی‌های ارز دیجیتال را از نظر ماهیت می‌توان به دو دسته «صرافی متمرکز» (Centralized Exchange) و «صرافی غیرمتمرکز» (Decentralized Exchange) تقسیم کرد. صرافی‌ متمرکز به صرافی گفته می‌شود که توسط یک شرکت یا چند نفر اداره می‌شود. در این صرافی‌ها کاربران می‌توانند با پرداخت ارز فیات مثل دلار و یورو، ارز دیجیتال خریداری کنند و در مواقع لزوم ارز دیجیتال خود را فروخته و آن را تبدیل به ارز فیات کنند. صرافی متمرکز در کنار خرید و فروش اسپات رمزارزها، از سایر انواع معامله مثل معاملات آتی، مشتقات و اهرم دار نیز پشتیبانی می‌کند.

صرافی متمرکز در کنار مزایای زیاد خود، معایبی نیز دارد. ماهیت متمرکز این نوع صرافی با ماهیت غیرمتمرکز بازار ارزهای دیجیتال سازگار نیست و مشکلاتی مانند نیاز به اعتماد به سیستم، امنیت پایین، نیاز به احراز هویت و امکان استفاده از اطلاعات کاربران و معاملات برای دستکاری در آن وجود دارد. بسیاری از این صرافی‌ها مجبور به تبعیت از قانون دولت‌ها هستند و به همین دلیل ممکن است به درخواست آن‌ها سرمایه کاربران در این صرافی‌ها قفل شود. مهم‌ترین کارکرد این صرافی‌ها را می‌توان در اتصال اقتصاد دنیای واقعی به دنیای کریپتو عنوان کرد. موارد زیر از جمله معروف‌ترین صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال هستند.

  • Binance
  • Coinbase
  • Houbi

Kucoin

صرافی غیرمتمرکز

صرافی‌های غیرمتمرکز، صرافی‌هایی هستند که خود به عنوان پروژه‌های بلاکچینی غیرمتمرکز ساخته شده‌اند و مدیریت آن‌ها دست شخص یا سازمان خاصی نیست. امنیت و کارایی این صرافی‌ها توسط سیستم بلاک چین و کاربران شبکه تامین می‌شود. برای تامین نقدینگی در این صرافی‌ها از «استخرهای نقدینگی» (Liquidity Pool) استفاده می‌شود که در آن کاربران دارایی‌های خود را برای استفاده در صرافی قرار می‌دهند و در ازای آن سود دریافت می‌کنند. تامین نقدینگی برای استخرها یکی از روش‌های کسب درآمد از ارزهای دیجیتال است.

صرافی‌های غیرمتمرکز از نظر امکانات هنوز در سطح پایین‌تری نسبت به صرافی‌های متمرکز قرار دارند. بسیاری از صرافی‌های غیرمتمرکز تنها از معاملات توکن‌های ارز دیجیتال یک شبکه پشتیبانی می‌کنند. بسیاری از انواع معاملات مانند آتی و مشتقات در این صرافی‌ها فعال نیست و تامین نقدینگی برای بسیاری از جفت ارزهای دیجیتال امکان‌پذیر نیست. در سال‌های اخیر قدم‌های محکمی برای توسعه این صرافی‌ها برداشته شده است که این نوید را می‌دهد که به زودی این صرافی‌ها بخش بزرگی از معاملات بازار را در اختیار خود خواهند داشت. با ظهور استیبل‌کوین‌های غیرمتمرکزی مانند «DAI» و «UST» گسترش این حوزه نیز ناگزیر خواهد بود. از جمله معروف‌ترین صرافی‌های غیرمتمرکز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • Uniswap
  • Sushiswap
  • Pancakeswap
  • Curve
اموزشگاه بورس اسا

چگونه ارز دیجیتال بخریم ؟

ساده‌ترین راه خرید ارز دیجیتال استفاده از صرافی‌های داخلی است. برای انجام این کار ابتدا باید با استفاده از معیارهای گفته شده در بخش صرافی‌ها، صرافی مناسب را انتخاب کنید و حساب کاربری خود را در آن ایجاد کنید. برای این کار شما نیاز به ارسال مدارک و احراز هویت دارید. در بیشتر صرافی‌ها تمایم مراحل مربوط به احراز هویت به صورت غیرحضوری انجام می‌شود و شما مدارک مورد نیاز را به همراه فیلم معرفی خواسته شده در سامانه صرافی بارگذاری می‌کنید. توجه داشته باشید که حساب بانکی استفاده شده و شماره تماس حتما باید به نام خود شما ثبت شده باشد، در غیر انصورت احراز هویت انجام نخواهد شد.

پس از ثبت نام و بارگذاری مدارک، صرافی حساب کاربری شما را ایجاد می‌کند و پس از آن شما با واریز ریال از شماره حساب ثبت شده در صرافی قادر به خرید و فروش ارزهای دیجیتال خواهید بود. توجه داشته باشید که در صرافی‌های معاملاتی، خود صرافی کیف پول مجزا برای هر کاربر دارد که کاربران می‌توانند از آن برای نگهداری ارزهای دیجیتال استفاده کنند که البته بنابه دلایل امنیتی توصیه نمی‌شود اما در صرافی‌های غیرمعاملاتی شما برای خرید هر ارز دیجیتال باید آدرس کیف پول خود را هنگام خرید ارز دیجیتال در محل مورد نظر در سایت وارد کنید تا پس از انجام معامله، ارزهای دیجیتال به کیف پول شما واریز شوند

در صورتی که به دنبال خرید ارز دیجیتال در صرافی بین‌المللی هستید باید ابتدا از طریق صرافی داخلی ریال خود را به ارز دیجیتال تبدیل کنید. امکان خرید مستقیم با ریال در صرافی‌های بین‌المللی وجود ندارد و با توجه به عدم دسترسی به کارت‌های پرداخت بین‌المللی در ایران،‌ تنها روش معامله و خرید و فروش ارز دیجیتال در صرافی بین‌المللی تبدیل ریال به ارز دیجیتال و انتقال آن به صرافی بین‌المللی است. معمولا برای این کار از استیبل‌کوین‌های مانند «تتر» و «دای» استفاده می‌شود تا در حین انتقال ارز دیجیتال، ارزش آن دچار نوسان نشود.

بنابراین شما ابتدا با واریز ریال در صرافی داخلی، استیبل کوین مورد نیاز خود را خریداری و به کیف پول خود ارسال می‌‌کنید. سپس استیبل کوین مورد نظر را به آدرس خود در صرافی بین‌المللی انتقال می‌دهید. پس از انجام این کار، شما می‌توانید با استفاده از استیبل کوین خود به انجام معاملات مورد نظر بپردازید. توجه داشته باشید که امکان انتقال مستقیم استیبل کوین از صرافی داخلی به صرافی بین‌المللی نیز وجود دارد که به دلایل امنیتی توصیه می‌شود این کار به صورت غیرمستقیم و با استفاده از کیف پول انجام شود.

در انتقال ارز دیجیتال از صرافی به کیف پول و برعکس دقت کنید که آدرس ارز مورد نظر در صرافی و کیف پول یکسان باشد و ترجیحا از شبکه‌ای که هزینه انتقال پایین‌تری دارد استفاده کنید. به عنوان مثال، ارز دیجیتال تتر در شبکه اتریوم با استاندارد «ERC-20»، در شبکه ترون با استاندارد‌ «TRC-20» و در شبکه زنجیره هوشمند بایننس با استاندارد «BEP20» و در شبکه‌های دیگر نیز با استانداردهای متفاوت قابل انتقال است. بنابراین، حتما باید دقت کنید که در هنگام انتقال ارز دیجیتال، در مبدا از هر شبکه‌ای که استفاده می‌کنید آدرس گیرنده نیز در همان شبکه باشد. معمولا انتقال در شبکه اتریوم از شبکه‌های دیگر هزینه‌ای بیشتری دارد بنابراین تا حد امکان بهتر است از سایر شبکه‌های برای انتقال استفاده کنید

اموزشگاه بورس اسا

چگونه ارز دیجیتال بفروشیم ؟

اگر دارایی شما در داخل صرافی نگهداری می‌شود در این صورت فروش ارز دیجیتال به راحتی با انتخاب ارز مورد نظر و با استفاده از گزینه فروش (Sell) انجام می‌شود. در صرافی‌های داخلی با فروش ارز دیجیتال پول شما ممکن است مستقیم به تتر یا ریال تبدیل شود. در صورتی که به ریال تبدیل شد مستقیم می‌توانید آن را برداشت کنید در غیر اینصورت می‌توانید تترهای خود را به ریال تبدیل کنید و سپس برداشت نمایید. در صرافی خارجی مشابه همین فرآیند طی می‌شود با این تفاوت که در این صرافی‌ها پس از فروش ارز دیجیتال، دارایی شما به صورت استیبل کوین تتر موجود است. بنابراین شما باید ابتدا استیبل کوین خود را به صرافی داخلی انتقال دهید و پس از آن به ریال تبدیل کنید.

برای فروش ارز دیجیتال در صرافی غیرمتمرکز شما باید ابتدا کیف پول خود را به بستر صرافی وصل کنید. پس از اتصال، می‌توانید ارز خود را در مقابل استیبل‌کوین‌ها مختلف به فروش برسانید. با این کار دارایی دیجیتال شما تبدیل به استیبل کوین می‌شود. اگر مایل به تبدیل آن به ریال هستید، همانند کار با صرافی‌های بین‌المللی باید ارزهای خود را به صرافی ایرانی انتقال دهید و سپس تبدیل به ریال کنید. بهتر است در هنگام کار با صرافی‌های غیرمتمرکز نیز از فیلترشکن استفاده کنید.

در صورتی که شما می‌خواهید از پول خود دوباره برای ورود به معاملات استفاده کنید و خروج شما از بازار موقتی است، بهتر است ارزهای خود را به ریال تبدیل نکنید تا کارمزد تبدیل ریال به دلار و برعکس را هر دفعه پرداخت نکنید. در این حالت، بهتر است پس از فروش ارزهای دیجیتال، استیبل کوین‌های خود را به کیف پول انتقال دهید تا در زمان مناسب دوباره آن را به صرافی انتقال داده و به معامله بپردازید. توجه داشته باشید که کلید خصوصی کیف پول صرافی در اختیار کاربر نیست و از طرفی صرافی‌ها در معرض انواع حمله‌های سایبری قرار دارند. بنابراین، نگهداری ارز دیجیتال در صرافی، چه ایرانی و چه خارجی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

نتیجه گیری

امروزه ارز دیجیتال به عنوان یک بازار مالی در بیشتر کشورهای جهان مطرح شده است و بسیاری از سرمایه‌گذاران به فعالیت در آن علاقه‌مند شده‌اند. ارزهای دیجیتال انواع مختلفی دارند که مهم‌ترین آن‌ها رمزارزها هستند. رمزارزها با استفاده از تکنیک‌های رمزنگاری و تکنولوژی بلاک چین به دنبال حذف واسطه از فعالیت‌های انسانی و اجرای آن‌ها بدون نیاز به اعتماد کاربران به یکدیگر هستند. در حال حاضر ارزهای دیجیتال فعالیت خود را به حوزه‌های مختلفی گسترش داده‌اند و این مساله همچنان نیز ادامه دارد. در این مقاله به سوالات مختلفی مانند ارز دیجیتال چیست و چه کاربردهایی دارد، کیف پول و صرافی ارز دیجیتال چیست ، چگونه ارز دیجیتال بخریم، استیکینگ ارز دیجیتال چیست ، بلاک چین و الگوریتم اجماع در ارز دیجیتال چیست و استخراج ارز دیجیتال چیست به زبان ساده پاسخ داده شد.

12 کامنت ها


نیکا
ژوئن 18, 2022 در 9:33 ق.ظ
پاسخ دهید

سلام
بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی میتونید معرفی کنید ؟


    مدیر سایت
    ژوئن 18, 2022 در 1:10 ب.ظ
    پاسخ دهید

    سلام چون در ابران هیچ صرافی ارز دیجیتالی جواز فعالیت در ایران را ندارد به همین دلیل صرافی قابل اعتمادی در این زمینه وجود ندارد و برای ثبت نام در صرافی های ایرانی باید ریسک سیستماتیک این صرافی ها رو هم بپذیرید

آذر رستمی
ژوئن 18, 2022 در 9:36 ق.ظ
پاسخ دهید

سلام من چیزی از ارز دیجیتال نمیدونم فقط همه جا هی اسمشو شنیدم .امکان داره ارز دیجیتال به زبان ساده برای من توضیح بدید ؟


    مدیر سایت
    ژوئن 18, 2022 در 1:15 ب.ظ
    پاسخ دهید

    سلام
    ابتدا شما باید اموزش خرید و فروش در ارز دیجیتال را یاد بگیرید که اموزشگاه بورس اسا بهترین منبع اموزش ارز دیجیتال در ایران است سپس یک صرافی مطمن ارز دیجیتال پیدا کنید که در ان ثبت نام کنید
    ارز دیجیتال در اصل یکسری دارایی های قابل معامله یا پول های دیجیتالی در جهان است که میتوانید هرجای دنیا از ان برای خرید و فروش هرچیزی استفاده کنید

فرزین
ژوئن 18, 2022 در 9:37 ق.ظ
پاسخ دهید

سلام و روز بخیر
در مورد ساخت کیف پول ارز دیجیتال توضیح میدید ؟


اکبری
ژوئن 22, 2022 در 10:05 ق.ظ
پاسخ دهید

مطالب در ارز دیجیتال عالی بود ممنون


عبدالهی
ژوئن 25, 2022 در 10:06 ق.ظ
پاسخ دهید

سلام بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری چیست ؟


    مدیر سایت
    ژوئن 25, 2022 در 7:31 ب.ظ
    پاسخ دهید

    سلام ارزهای خیلی زیادی در ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری مناسب هستند ولی اینکه چه زمانی براساس چه تحلیی و چه ارزی خریداری شود و از لحاظ بنیاد اون ارز و تحلیل پرایس اکشن هم مورد تایید باشد نیاز به اموزش دارد که میتوانید دوره ارز دیجیتال رو شرکت کنید و تمامی مباحث ارز دیجیتال رو ارزیابی کنید و بتوانید بهترین ارز های دیجیتال برای سرمایه گذاری پیدا کنید

ابراهیم طایفه
ژوئن 26, 2022 در 2:55 ب.ظ
پاسخ دهید

سلام من بشدت اعتیاد به ترید کردن در ارز دیجیتال دارم و خیلی هم ضرر کردم امکان داره منو راهنمایی کنید


    مدیر سایت
    ژوئن 26, 2022 در 11:21 ب.ظ
    پاسخ دهید

    سلام شما برای بهتر ترید کردن در بازاز ارزهای دیحیتال باید به اموزش تخصصی ببینید و دوره ارز دیجیتال را بگذرانید و قبل از دوره حتما مشاوره بشید ولی برای از بین بردن اعتیاد در ترید و اوور ترید باید حتما به صورت حضوری مشاوره بشید

سیاه پوش
آگوست 16, 2022 در 3:38 ب.ظ
پاسخ دهید

سلام من چیزی که از ارز دیجیتال متوجه شدم ساختارش شبیه به آتی میباشد درسته ؟


    مدیر سایت
    آگوست 17, 2022 در 5:51 ب.ظ
    پاسخ دهید

    سلام خیر
    البته که یکسری شباهت ها داره ولی ولی از لحاظ ساختار و تحلیل کاملا متفاوت هستند و همینطور ساختار نقدینگی بازار ارز دیجیتال با بازار آتی متفاوت است

پاسخی بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *