مقایسه بازارهای مالی نوین مثل فارکس و ارز دیجیتال با بازارهای سنتی

مقایسه بازارهای نوین با بازار سنتی چیست ؟ زمانیکه هر کدام از ما کلمه « بازار » را میشنویم یا به آن فکر میکنیم در واقع معنای یکسانی با سایر افرادی که این کلمه را میشنوند در ذهن ما نقش میبندد. به عبارتی کلمه « بازار » برا ی همگی ما تداعی کننده مکانی جفرافیایی است که در آن افراد زیادی در رفت و آمد هستند و مقدار زیادی « کالا » نیز در آن مکان وجود دارد. مکانی که میتواند بر اساس تجربیات مختلف افراد به شکل های مختلف در ذهن آنها نقش ببندد. از قبیل بازارهای عمومی – بازارهای محلی – بازارهای مدرن تر ( پاساژ ) و … .

 اما این کلمه به ظاهر ساده دارای مفهوم و عمقی بسیار ژرف تر از آنست که عموم افراد به آن میاندیشند. تقریبا به دلیل کاربرد زیاد و مکرر این کلمه در دوران زندگی کمتر کسی است که به آن به دیدی عمیق نگریسته و فکر کرده است.

کلمه بازار در اذهان عمومی به محیطی با جغرافیای مشخص اطلاق میگردد که در آن مکان جغرافیایی 4 گروه افراد در رفت و آمد هستند:

اموزشگاه فارکس

تقسیم بندی براساس جغرافیای بازارهای مالی

مقایسه بازارهای نوین با بازار سنتی : 1 – افرادی که بخشی از این جغرافیا را در اختیار دارند و از آن برای انجام عملی به نام « تجارت » با هدف کسب سود مالی استفاده میکنند. این افراد به واسطه سرمایه – تجربه – فضای در اختیارشان – عنوان بازاری که در آن حضور دارند و …. مشغول داد و ستد کالا به پول یا پول به کالا و در اندک مواقعی نیز کالا به کالا میباشند. در فرهنگ عامیانه ما این افراد را « کاسب » و این کار را « کاسبی » مینامیم.

2 – گروه دوم افرادی هستند که برای رفع نیازشان به این بازار مراجعه کرده اند و با توجه به تجربیات – تیتر مورد نیازشان – بودجه و پارامترهای دیگر به دنبال کالایی هستند که نیاز دارند. این افراد در واقع بازار را به عنوان محلی میشناسند که میتوانند در آنجا نیازشان را مرتفع نمایند. در فرهنگ عامیانه این افراد را « مشتری » میگوییم.

3 – افرادی در این بازار در حال تردد هستند که مشخصات آنها شامل هیچیک از افراد ردیف های بالا نیست. این افراد بیشتر برای کنترل نظم و مظارت در بازار در این محل حاضر هستند و بر اساس اختیارای که به پشتوانه شغل و سمتشان در اختیار آنها قرار گرفته است بر انجام داد و ستد و تجارت در این جغرافیای خاص نظارت کرده و نظم و انصاف را کنترل و حمایت میکنند.

4 – گروه آخر افرادی هستند که هیچیک از مشخصات بالا را ندارند. این افراد به بازار تنها به مکانی برای وقت گذرانی و تفریح مینگرند. این افراد تنها به دنبال تنوع رنگ و انرژی در جریان بازار هستند و از آن لذت میبرند. این افراد بین خود اصطلاحی به نام « بازارگردی » نیز دارند که نشان از هدف آنها و نحوه استفاده آنها از بازار است.

بازار در مفهوم عامیانه و متداول ترکیبی از مشخصات بالا است. چنین بازاری را در تقسیم بندی کلی به بازارهای سنتی میشناسیم. بازاریکه بر اساس سیستم های گذشته پایه ریزی شده و بخش بزرگی از هویت آن بر اساس سنت ها و فرهنگ افراد آن مرز و بوم است.

اموزشگیاه بازاهای مالی

ویژگی های بازارهای سنتی

مقایسه بازارهای نوین با بازار سنتی : 1 – جغرافیا : مکانی است که معاملات  بازار در آن اتفاق افتاده است. در هر کوچه ای نمیتوانید بازار پیدا کنید!!!!

2 – زمان : بازار در ساعاتی مشخص مشغول به کار است و خارج از آن زمان دیگر قابلیت های خود را از دست میدهد.

3 – عنوان بازار : بازارها دارای تیتر فعالیتی خاص هستند و تنها در همان محدوده فعالیت میکنند. نمیتوانید فروشگاه پوشاکی را در بازار ماهی فروش ها پیدا کنید!!!! و البته بر عکس!!!!

4 –حضور در بازار :برای استفاده از مزایای بازارهای باید در همان مکان جغرافیایی حضور داشته باشید. کاسب باید در مغازه حضور داشته باشد. در یک مغازه بسته معامله ای انجام نمیشود!!!!

5 – سطح بازار :تنوع محصولات محدود به سطح و کلاس آن بازار است.

6 –تنوع محصولات :اگر نیازهایی با تنوع موضوع داشته باشید باید به بازارهای مختلفی مراجعه کنید که این امر میتواند زمان و انرژی زیادی از شما بگیرد.

7 –سرمایه :برای راه اندازی یک کسب و کار در این محیط باید سرمایه نقدی قابل توجهی را بکار گیرید.موضوع بسیار با اهمیت در این بازارها میزان « سرمایه » است. شما با هر میزان سرمایه ای نمیتوانید در بازارهایی که مد نظر شماست وارد شوید. بدیهی است بازار طلا میزان سرمایه ای بسیار بالاتر از سرمایه مورد نیاز یک فروشگاه مواد پروتئینی را نیاز دارد. تامین این سرمایه نیز کاری است بسیار دشوار که میتواند در تعیین بازارهدف شما تاثیر مستقیم و اصلیی داشته باشد.

8 –اعتبار :عامل مهم دیگری که در این بازارهای مطرح است موضوع « اعتبار » است. اعتبار عاملی است که برای بدست آوردن آن باید زمان زیادی را صرف کنید که این زمان نه تنها شامل خود زمان است که بر روی خواب سرمایه شما نیز تاثیر گذاشته و مدت بازگشت سرمایه گذاری را افزایش میدهد.

علاوه بر آن این اعتبار تنها در این بازار یا بازارهای همجوار مورد استفاده قرار میگیرد ولی در بازارهای دور دست دیگر کارآیی ندارد. به عبارتی اعتبار افراد محلی است!!!!

9 – تجربه :عامل مهمی است که کسب آن هیچگاه متوقف نشده و پایان ندارد.اما برای راه اندازی یک کسب و کار به حداقل تجربه نیاز است که کسب آن خود به تنهایی زمان زیادی را نیاز دارد و علاوه بر آن تجربه حاصله تنها در یک شاخه کسب و کار میباشد. یک فرد با تجربه در امور سوپر مارکت فردی با تجربه در یک فروشگاه پارچه محسوب نمیشود!!!!!

به عبارتی دیگر تغییر تجربیات و تغییر شاخه کاری ساده نیست و نمیتوانید به سادگی این امر را انجام دهید.

این تجربه با تغییر جغرافیا نیز دستخوش دگرگونی و تغیراتی میشود که گاها کل تجربه را از دست رفته نمایش میدهد. یک فرد با تجربه در امور سوپر مارکت در جنوب شهر ، در شما شهر دیگر فردی با تجربه قلمداد نمیگردد!!!!!!

10 –ارتباطات :در هر شاخه کاری شما یکی از افراد یک زنجیره هستید. به عبارتی در هر تیتر فعالیتی شما با یک سری افراد بالاتر از خود و یک سری افراد پایین تر از خود در ارتباط کاری و مستقیم هستید. ایجاد این ارتباطات نه تنها ساده نیست بلکه قابل جابجایی نیز نیست. اگر بخواهید موضوع تجاری خود را تغییر دهید دیگر نمیتوانید روی ارتباطاتتان در زنجیره قبلی حساب کنید.

و بطور کلی عوامل متعدد دیگری در بازارهای سنتی در جریان بوده و تاثیر گزار است که از حوصله این مقاله خارج میباشد. از عوامل دیگر قوانین صنفی – دریافت مجوزات – قوانین مالیاتی – بیمه ها – خطرات سرمایه ای از قبیل نوسانات قیمت در تیتر کاری و … – بازرسی ها – محدودیت های فصلی – محدودیت های ملی – تغییر قوانین بانک ها – سرقت – از بین رفتن یا به تعویق افتادن مطالبات و خیلی عوامل دیگر که از بیان و یادآوری آنها در این مقاله صرف نظر میکنیم.

پس آیا باید از بازار به سادگی گذشت؟!

اموزش فارکس

ویژگی های بازارهای نوین مانند فارکس و ارز دیجیتال

مقایسه بازارهای نوین با بازار سنتی: 1 – جغرافیا : بر خلاف بازارهای سنتی ، بازارهای مالی نوین جغرافیا ندارند و تنها مکان آنها بر روی نمایشگر شماست. این نمایشگر میتواند مانیتور کامپیوتر خانگی – صفحه نمایش لپ تاپ و یا حتی صفحه گوشی موبایل شما باشد.

2 – زمان : در بازارهای مالی نوین محدودیت زمانی وجود ندارد. بر عکس بازارهای سنتی شما تنها زمانی خاص را برای انجام فعالیت های تجاری خود در دست ندارید. با توجه به تنوع بازارهای مالی زمان شما برای حضور در بازارهای نوین 24 ساعت در شبانه روز یعنی تمامی ساعات و دقایق هر روز است. به عبارتی گشترش زمانی وزمان حضور در بازارهای نوین توسط شما مشخص و انتخاب میگردد.

3 – عنوان بازار : در بازارهای مالی نوین عنوان بازار وجود ندارد. شما در آن واحد میتوانید در بازارهای متنوعی با تیتر های مختلف حضور داشته و به فعالیت اقتصادی خود بپردازید. تنوع بازارهای نوین این امکان را برای شما مهیا میسازد که در بازارهایی حتی بدون ارتباط به هم حضور داشته و کسب درآمد نمایید. این بازارها میتوانند در یک زمان یا در زمانهای مختلف باشند. همه تحت اختیار و انتخاب شماست!!!!

4 –  حضور در بازار : بازارهای مالی محدودیت جغرافیایی ندارند. به عبارتی بر عکس بازارهای سنتی اصلا مهم نیست که در چه مکانی و در چه وضعیتی هستید. لازم نیست که در محل کسب خود ( شرکت – فروشگاه – مغازه – محله – شهر ) خاصی باشید تا بتوانید در این بازارها فعالیت کنید.

5 – سطح بازار : در بازارهای مالی نوین شما سطح بازار ندارید. به عبارتی ساده تر در بازارهای نوین شما بازاری با کلاس تر و یا لاکچری تر ندارید. تمامی بازارها در یک سطح هستند و تنها شما هستید که بازار خود را انتخاب می کنید که در بازار های سهام فعالیت داشته باشید یا طلا یا نقره یا ارزهای مختلف جهان یا ارزهای دیجیتال و یا انرژی.

6 – تنوع محصولات : بازارهای نوین دارای تنوع محصولات مختلفی است که هر فرد بنا به استعداد و یا قدرت تفکر و سرمایه خود میتواند موضوع فعالیتی خود را پیدا کند. راه رسیدن به این بازارها تنها از طریق صفحه نمایش شماست.

7 – سرمایه :همانگونه که در بالا ذکر شد سرمایه افراد عامل اصلی در انتخاب بازار هدف افراد میباشد.شما با داشتن تمامی پارامترهای مورد نیاز برای ورود به یک صنف خاص تنها به دلیل نداشتن سرمایه کافی نمیتوانید واردآن صنف شوید. در حالیکه در بازارهای مالی نوین این مشکل کاملا حل شده است. در بازارهای مالی نوین شما با سرمایه ای معامدل 100 دلار میتوانید وارد بازارهای متنوع تدارک دیده شده در بازارهای مالی نوین شوید. کمی سرمایه شما از طرف دست اندرکاران بازارهای نوین نیز به اعطاء وام ( به صورتهای مختلف ) از بین میرود. استفاده از این وام ها تنها با فشار دادن یک کلید میسر است!!!!!

8 – اعتبار :در بازارهای مالی نوین عاملی به نام اعتبار وجود ندارد. در واقع تفکری وجود ندارد که شما چند روز یا

چند ماه است که در این حرفه فعالیت دارید و یا چند نفر شما را میشناسند و یا تا بحال با شما روابط تجاری داشته اند. یا چه کسانیشما را تایید میکنند. تفکری به نام اعتبار نه لازم دارید که داشته باشید و نه نیاز است که در ذهن دیگران بسازید.

9 – تجربه :کسب تجربه عاملی است که برای شروع هر فعالیتی نیاز است. اما در بازارهای مالی نوین این تجربه تنها در چند ماه بدست می آید. این تجربه انحصار به یک رسته فعالیتی نداشته و میتوانید در تمامی شاخه های ارائه شده در بازارهای مالی نوین بکار گیرید. در واقع جنس و نوع کسب تجربه در دنیای بازارهای مالی با بازارهای سنتی متفاوت است. فرقی ندارد که شما تجربه در فولاد داشته باشید یا سهام . تجربه بازارهای مالی عمومی است و در هر موضوعی بدون در نظر گرفتن موضوع و تیتر مورد نظرقابل استفاده است.

10 – ارتباطات : در بازارهای مالی نوین شنا با هیچکس ارتباط خاصی نداشته و دانه ای از یک زنجیره افراد با توانایی ها و سلایق مختلف نیستید. به عبارتی بر خلاف بازارهای سنتی مشکلات و سلایق دیگران در سیستم فعالیت اقتصادی شما جایگاهی ندارد. شما تتنها با بازار ارتباط دارید و تنها یک فرد را میشناسید به نام بازار مالی نوین. این فرد نیز شما را نمیشناسد و تنها اطلاعات و امکانات را در اختیار شما میگذارد و شمایید که تصمیم میگیرید از این مجموعه بی انتهاء امکانات چگونه استفاده کنید. نظر و سلایق میلیون ها افرادی که در جهان در بازارهای مالی نوین فعال هستن خدشه ای به سیستم مالی و اقتصادی شما وارد نمیکنند.

سایر عوامل مانند :

قوانین صنفی و تغییرات آنها – دریافت مجوزات – قوانین مالیاتی – بیمه ها – بازرسی ها – محدودیت های فصلی – محدودیت های ملی – تغییر هر روز قوانین بانکی – سرقت – وضعیت مطالبات و خیلی پرامترهای تاثیر گذار در بازارهای سنتی در بازارهای مالی نوین وجود خارجی ندارند.

حال که بصورت اجمالی با بازارهای مالی نوین آشنا شدید وضعیت و تقسیم بندی های آنها را در مقالات آتی با هم بررسی میکنیم.

اموزشگاه بورس اسا

نتیجه گیری

برای تغییر زندگی باید دیدگاه را تغییر داد.

 

مقایسه بازارهای نوین با بازار سنتی : بررسی مشکلات بالا در بازارهای سنتی افراد زیادی را بر آن داشت که راه حلی برای این مشکلات خلق کنند. راه حل هایی که در دسترس همگان باشد و همه افراد بتوانند از بازار استفاده کرده و از آن بهره مند شوند.

بررسی مشکلات افراد صاحب اندیشه را به سوی خلق بازارهای مالی یا بازرهای سرمایه سوق داد. این بازارها ابتداء بسیار ساده شکل گرفتند اما به تدریج و به موازات گسترش آنها پیچیده تر شدند. بازارهای مالی به تدریج تکنولوژی را نیز در اختیار گرفتند واز سختی و غیر قابل دسترسی خود کم کردند.

بازارهای مالی از بازارهای سرمایه گزاری محلی آغاز گردیدند و به تدریج و با گسترش علم ارتباطات جهانی شدند. به نحوی که اکنون در هر جای جهان تنها با داشتن ارتباط با اینترنت میتوانید به بازارهای مالی دسترسی داشته باشید.

 

 

4 کامنت ها


احمدی
ژوئن 12, 2022 در 10:51 ق.ظ
پاسخ دهید

بسیار عالی


اکبری
ژوئن 22, 2022 در 9:56 ق.ظ
پاسخ دهید

مطالب در مورد ارز دیجیتال و فارکس عالی بود


عبدالهی
ژوئن 25, 2022 در 10:06 ق.ظ
پاسخ دهید

سلام بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری چیست ؟


    مدیر سایت
    ژوئن 25, 2022 در 6:44 ب.ظ
    پاسخ دهید

    سلام ارزهای مختلفی در ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری مناسب هستند ولی اینکه چه زمانی چه ارزی خریداری شود و از لحاظ فاندامنتال و تحلیل تکنیکال هم موردتایید باشید شما نیاز به اموزش دارید که میتونید دوره ارز دیجیتال رو شرکت کنید و تمامی مباحث ارز دیجیتال رو ارزیابی کنید

پاسخی بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *