تحلیل تکنیکال ، فاندامنتال یا تکنوفاندامنتال

تحلیل تکنوفاندامنتال : امروزه یکی ازسوالات متداولی که بسیاری از دانش پژوهان و مراجعه کنندگان در آموزشگاه فنی حرفه ای آسا بورس بورس از ما می پرسند این است که چه تحلیلی میتواند به آنها کمک کند که بتوانند بیشترین سود را از بازار های مالی کسب کنند. در این راستا بر آن شدیم تا مقاله ای در مورد این موضوع که “کدام یک از انواع تحلیل می تواند به ما به عنوان یک تحلیل گر و یا یک تریدر بشتر کمک می کند؟” تهیه و در خدمت عموم قرار دهیم . در این مقاله در ابتدا به تعریف هر یک از انواع تحلیل و سبک های مختلف آن می پردازیم و به نکات مثبت یا منفی هر یک از این تحلیل  ها اشاره خواهیم کرد . مطالعه این مقاله برای کلیه افراد فعال در همه بازار ها از جمله بورس اوراق بهادار تهران ، فرابورس ایران، بورس کالا، آتی کالا، ارزهای دیجیتال و فارکس و کلیه بازار های موازی از جمله ملک ، طلا و … مفید بوده و توصیعه می شود .

تحلیل تکنوفاندامنتال

تحلیل فاندامنتال (Fundamental Analysis) یا تحلیل بنیادی

تحلیل فاندامنتال  قدیمی ترین تحلیلی است که هزران سال پیش با اختراع معاملات کالا به کالا و بصورت نا خوداگاه در وجود ضمیر بشریت وجود داشته که با گذر زمان به صورت یک علم در آمد که باعث شکوفایی و استانداردهای در این علم شد که بسیاری از نا دانسته ها را بصورت تیوری بیان کرد. (مثل آنکه چرا ما حاضر به نگهداری اشیای قدیمی هستیم که شاید ارزش پولی ندارد اما برای ما خاطراتی را زنده میکند)، متاسفانه با تمام قدمتی که این تحلیل دارد بعد از ده ها قرن بسیاری از افراد آنرا به اشتباه  بدین صورت تعریف میکنند که ” تحلیل بنیادی یا فاندمنتال علم بدست آوردن ارزش ذانی یک کالا است.”  در حالی بسیاری از افراد و متخصصین از این تعریف استفاده می کنند که ذاتا ارزش ذاتی نیست و بهمین دلیل است که سیتم حراج ( Auction) بوجود آمد زیرا برداشت افراد از ارزش یک کالا متفاوت بوده نمی توان توسط یک فرمول آنرا بصورت یکتا محاسبه کرد.

برای آنکه عمق تعریف تحلیل تکنیکال را درک کنید میخواهم برای شما مثالی بزنم . فرض کنید که پنچ کوزه  به یک اندازه دارید که دو کوزه شما که از جنس سفال است یکی از آنها همین دیروز توسط کارخانه سفالگری ساخته شده اما دومی قدمت هزار ساله دارد و مقداری هم ترک خورده و حزء اشیاء باستانی محصوب میشود. حال کدام یک ارزشمندتر است؟ اما در این میان کوزه سومی وجود دارد که از جنس نقره است وهم قدمت با کوزه دوم است. حال کدام ارزشمندتر است. کوزه چهارم از جنس سفال است اما داخل آن پر از سکه های نقره ای است که که قدمتش بیش از هزار سال است؟ حال قیمت کدام بیشتر است؟ کوزه پنچم که از جنس نقره است و در داخلش مملویی از سکه های طلایی با همان قدمت بیش از 1000 سال است. حال کدام کوزه با ارزش تر است؟ در این مثال به روشنی مشخص است که عواملی وجود دارد که بر قیمت این پنج کوزه تاثیر می گذارد.

یکی از تعاریف صحیح و دقیق برای تحلیل بنیادی یا فاندامنتال بدین صورت است که تحلیل فاندامنتدال یا بنیادی علمی است که به  برسی عوامل تاثیر گذار بر قیمت یک کالا یا خدمات می پردازد. ” با این تعریف به راحتی میتوان عواملی که بر قیمت مثال فوق تاثیر گذار بودند را بررسی کرد. 1- قدمت  2- جنس  3- حجم و وزن

امروزه  گزارشهای فعالیت های 1 ماهه ، 3 ماهه ، 9 ماهه ، 12 ماهه و اطلاعات صورت مالی و افشاء اطلاعات با اهمیت و شفاف سازی و … میتواند  به ما کمک کند تا عواملی را که بر ارزش قیمت یک سه از یک شرکت  تاثیر میگذارد را پیدا کنیم این در حالی است که در بازاری همچون فارکس ما می توانیم به کمک پارامتر های اقتصادی و تاثیر گذار بر ارزش پول یک کشور قیمت یک کالا یا خدمات را به پول آن کشور یا نسبت به پول کشور های دیگر را بررسی کنیم. در این میان یک دارایی دیجیتال با توج  عملکرد و پیشرفت و  فازهای موجود در مقایسه وایت پیپر (white paper) و اخبار تکنولوژی هول محور فعالیت آن دارایی دیجیتال  از عوامل موثر بر تاثیر گذار بر قیمت آن دارایی است. 

این دسته از تحلیلگران و معامله گران با برسی عوامل تاثیر گذار بر قیمت سعی می کنند تا در صورتی که این عوامل باعث بالا رفتن قیمت یک کالا یا سهم یا خدماتی میشه آنرا خریداری (Long) ویا در صورت افت قیمت آن، آنرا بفروشند (Short) .

توضیحات راجع به تکنیکال و فاندامنتال بیشتر به منظور شناخت بهتر تحلیل تکنوفاندامنتال است

تحلیل تکنوفاندامنتال

تحلیل تکنیکال (Technical Analysis)

تحلیل تکنیکال خود سابقه‌ای چند صد ساله دارد و می توان به پیدایش درک انسان از عمل و عکس العمل و علم آمار به آن اشاره کرد. تحلیل تکنیکال را در بازار های مالی را می‌توان بدین گونه تعریف کرد “بررسی گذشته و حال بازار و پیش بینی آینده بازار “. برای انجام تحلیل تکنیکال نیاز  به چارت قیمتی داریم تا حرکات گذشته آن را تحلیل کرده و بر اساس اتفاقاتی که در گذشته تکرار شده و باعث تغییر خاصی در قیمت  شده، اگر این اتفاقات مجدد در حال بازار رخ دهد می توان همان نتیجه ای که در گذشته اتفاق افتاده بود را انتظار داشت .  در باب تحلیل تکنیکال ابتدا باید به این امر اشاره کرد که قیمت ، زمان و حجم از مواد خام تحلیل تکنیکال بوده . تحلیل تکنیکال بر پایه 3 اصل نهفته است : 1- همه چیز در قیمت لحاظ شده است. ( اخبار – کیفیت – برند عرضه و تقاضا و ….) 2- قیمت ها در غالب روند حرکت می کنند . 3- روند های تکرار می شوند . هر گونه تحلیل که بر پایه این 3 پارامتر و همچنین این سه اصب نهفته باشد را تحلیل تکنیکال می گوییم.  به زبانی ساده تر در تحلیل تکنیکال ما به بررسی نسبت عرضه و تقاضا می پردازیم و از انجایی که عملا اساسی ترین عامل در نوسانات قیمت عرضه و تقاضا می باشد این امر برای ما بسیار مهم بوده ( برای درک اهمیت عرضه و تقاضا نسبت به مشتقات دیگر می توان به رشد های هیجانی با درصد های بسیار زیاد در  شت کوین ها اشاره کرد که از نظر ذاتی فاقد ارزشی معادل ارزش معاملاتی هستند.). امروزه تحلیل تکنیکال یکی از تحلیل های هست که بیشترین استفاده را در میان معامله گران، شرکت های سرمایه گذاری و بانکها دارد. زیرا بزرگترین مزیت آن نسبت به تحلیل فاندامنتال (بنیادی) 1- ایجاد یک استراتژی ثابت و بدون پارامترهای متغیر است که به ما نقاط دقیق برای انجام معامله و خروج از آن معامله ( چه با سود و چه باضرر) را میدهد. 2-از طرفی همانند تحلیل فاندامنتال نیاز به علوم دیگر مانند حسابداری ، پیگیری اخبار و … را ندارد و با بلد بودن علم چارت به تنهایی می توان از آن استفاده کرد. 3- مدت زمان لازم برای انجام تحلیل تکنیکال از تحلیل فاندامنتال کمتر است در نتیجه می توان تعداد داری های بیشتری را در مدت زمان مشابه ای تحلیل کرد. 4- برای انجام تحلیل تکنیکال تنها نیاز به سابقه قیمت در زمانهای مختلف داریم در حالی که تعداد پارامترهای موجود در تحلیل فاندامنتال (بنیادی) بسیار بیشتر بوده و گاها دسترسی به مقادیر صحیح در آن غیر ممکن می باشد. 
توضیحات راجع به تکنیکال و فاندامنتال بیشتر به منظور شناخت بهتر تحلیل تکنوفاندامنتال است

تحلیل تکنیکال و فاندامنتال

تحلیل تکنوفاندامنتال (Technofundamental Analysis)

این نوع تحلی همانطور که از نامش پیداست تلفیقی از تحلیل تکنیکال و فاندامنتال است و تحلیلگر با توجه به تسلط خود از هر دو سبک تحلیلی استفاده می کند . امروزه می توان گفت که تحلیل تکنوفاندامنتال یکی از پر طرفدار ترین نوع تحلیل می باشد که از آن می توان در کلیه بازار های مالی استفاده کرد. در تحلیل تکنوفاندامنتال حوزه های سرمایه گذاری یا سهام های مستعد رشد را توسط تحلیل فاندامنتال پیدا کرده و سپس با توجه به استراتژی مورد نظر در تحلیل تکنیکال دست به معامله می زنیم. از مزیت های این سبک تحلیل می توان به نکات زیر اشاره کرد .1- توجه به اخبار های موجود در حوزه های مختلف سرمایه گذاری. 2-در نظر گرفتن پارمترهای اقتصادی و بررسی تاثیر عوامل اقتصاد کلان و خورد در خوزه های مختلف سرمایه گذاری 3- محاسبه دقیق قیمت ورود و خروج در معامله.

به جرات میتوان گفت تحلیل تکنوفاندامنتال قوی تریت سبک تحلیلی است. تسلط به تحلیل تکنیکال و فاندامنتال می تواند باعث بالا رفتن دقت تحلیل و کاهش ریسک معاملاتی شود .

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی 3 روش تحلیل در بازارهای مالی ( از بورس اوراق بهادار ایران تا بازارهای جهانی و فاکرس )پرداختیم و علاوه بر یک تعریف صحیح برای هر یک از این تحلیل ها  معایب و مزایای هر گروه را برسی کردیم. با توجه به شخصیت و تخصص  فردی میتوانیم مشخص کنیم که برای تحلیل از کدام روش اقدام کنیم تجلیل تکنیکال ، فاندامنتال یا تحلیل تکنوفاندامنتال. همچنین به بیان  نحوه استفاده و خواستگاه هر دسته پرداختیم.

یک کامنت


اکبری
ژوئن 22, 2022 در 10:03 ق.ظ
پاسخ دهید

مطالب در مورد تحلیل تکنیکال فوق العاده بود ممنون


پاسخی بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *